De gemeente heeft ons laten weten dat het loket voor de aanvraag voor bijstand zelfstandigen is geopend, via volgende link kom je op de pagina waar je je aanvraag kunt indienen: 
https://www.montferland.info/direct-regelen/onderwerpen-a-z_43281/product/bijstand-voor-zelfstandigen_413.html
De gemeente heeft een formulier ontwikkeld waar ondernemers zich voor deze regeling kunnen melden wanneer ze aan de voorwaarden voldoen. 
 
Nuttige websites met allerhande informatie:
https://www.noodfonds2020.nl/
https://www.kvk.nl/corona/het-coronavirus-check-hier-je-regelingen/
 
Op de gemeentepagina wordt continue informatie bijgewerkt die voor ondernemers van belang is in verband met de corona crisis. 
Directe link: 
https://www.montferland.info/wonen-en-leven/veelgestelde-vragen-over-ondernemen-en-coronavirus_46326/
 
De Rijksoverheid heeft de regelgeving voor de ZZP-ers geconcretiseerd. Zowel VNG als Divosa werken deze nog verder uit en er wordt hard gewerkt om de uitvoering hiervan zo spoedig als mogelijk voor elkaar te krijgen.  
Directe link: 
https://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/zelfstandigen-zonder-personeel-zzp/extra-tijdelijke-ondersteuning-voor-zzp-ers
 
Als je tips hebt of informatie waar een collega-ondernemer ook wat aan kan hebben, mail het dan naar MKB Montferland (info@mkbmontferland.nl)
 
Wij zorgen er vervolgens voor dat de informatie via onze info-kanalen met alle leden wordt gedeeld. Samen komen we door de crisis! We geven geen waardeoordelen over de tips, dat moet je zelf doen. Het gaat ons erom dat we elkaar of anderen inspireren en helpen. 

 

Terug naar het nieuws overzicht
MKB Montferland